Svaki treći kupac Toyote u Evropi izabrao hibrid

Toyota je u periodu januar-avgust povećala prodaju automobila sa hibridnim pogonom na evropskom tržištu za 45%, u poređenju sa istim razdobljem 2015. godine.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2016.

14:00

Svaki treći kupac Toyote u Evropi izabrao hibrid
Toyota C-HR Hybrid

Japanski proizvođač saopštio je da se sve veći broj kupaca u Evropi odlučuje za kupovinu Toyota sa hibridnim pogonom. Od ukupnog broja isporučenih vozila u prvih osam meseci 2016. godine, 31 odsto su bili hibridi, dok je taj procenat u Zapadnoj Evropi još veći i dostiže 41%.

Na rast prodaje ove vrste vozila uticao je dolazak na evropsko tržište četvrte generacije Priusa, pa je prodaja ovog modela zaključno sa avgustom udvostručena u odnosu na čitavu prethodnu godinu.
Toyota Prius 4 Plug-in Hybrid
Što se tiče ostalih Toyotinih hibirda, treba napomenuti da je Yaris Hybrid učestvovao u ukupnoj prodaji modela Yaris sa čak 40%.

Toyotina luksuzna marka Lexus, takođe beleži dobru prodaju svojih modela sa hibridnim pogonskim sistemom. Od ukupnog broja isporučenih Lexusa u 2016. godini, 61 odsto su hibridi, dok u Zapadnoj Evropi taj broj dostiže čak 98%.
Lexus LC 500h Coupe
Toyota očekuje da će u 2016. na evropskom tržištu plasirati ukupno oko 300.000 automobila sa hibridnim pogonom (u taj broj su uračunati i modeli Lexusa), dok bi ukupan broj prodatih vozila trebalo da premaši 900.000 hiljada.

Na aktuelnom sajmu automobila u Parizu, Toyota je evropskoj publici predstavila tri nova hibridna modela koji stižu u prodajne salone: mali SUV C-HR, zatim Prius Plug-in Hybrid kao i Lexus LC 500h Coupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: