Naši osnovci 4. u Evropi u poznavanju saobraćaja

Reprezentacija Srbije, sačinjena od učenika četvrtog i petog razreda osnovnih škola, osvojila je četvrto mesto na 31. evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja koje je 2016. godine održano u Češkoj.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 04.10.2016.

12:03

Naši osnovci 4. u Evropi u poznavanju saobraćaja
Naši mladi takmièari na prijemu u Vladi Srbije, nakon povratka iz Èeške (Foto: AMSS)

U veoma jakoj konkurenciji FIA klubova iz 23 evropske zemlje, na ovogodišnjem takmičenju Srbiju su predstavljali Nikola Jović iz Niša, Miljana Veselinović iz Niške Banje, Petar Lukić iz Sremske Mitrovice i Leonela Cifrić iz Ruskog Krstura. Oni su u Češku otišli kao pobednici na našem lokalnom takmičenju “Šta znaš o saobraćaju”.

Povodom osvajanja 4. mesta u Češkoj, u zgradi Vlade Republike Srbije organizovan je svečani prijem osnovaca, na kom su najuspešnije iz naše zemlje dočekali potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, v.d. direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević i predsednik AMSS Mirko Butulija.

Takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”, koje već 47 godina organizuje Auto-moto savez Srbije, je tradicionalno nadmetanje učenika u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikala koje predstavlja kontinuirani oblik saobraćajne edukacije dece, sa ciljem da se najmlađi učesnici u saobraćaju na pravi način nauče saobraćajnoj kulturi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: