Veliki povratak malog Suzuki Ignisa

Suzuki je na aktuelnom sajmu u Parizu izložio novi Ignis zanimljivog dizajna, a automobil će u evropske prodajne salone stići u januaru 2017.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 04.10.2016.

10:21

Veliki povratak malog Suzuki Ignisa
Foto: Newspress.co.uk

Nova generacija Ignisa imala je svetsku premijeru u Tokiju, krajem septembra 2015, a ove jeseni mali krosover konačno je predstavljen i u Evropi.

Automobil zasnovan na konceptu i-M4, koji smo prvi put videli na ženevskom salonu automobila 2015. godine, nije klasičan krosover, ali ima povišenu kabinu i može se svrstati u kategoriju vozila kojoj pripada FIAT Panda.
Foto: Newspress.co.uk
Suzuki za sada nije saopštio specifikacije evropske verzije, ali, s obzirom da je koncept i-M4 dugačak 3.693 mm, širok 1.709 mm, visok 1.566 mm, sa međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2.438 mm, pretpostavlja se da serijski model ne odstupa mnogo od ovih dimenzija.
Foto: Newspress.co.uk
Automobil je postavljen na novu, laku Suzukijevu mehaničku platformu, a među pogoskim sistemima biće i SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), neka vrsta hibridnog pogona. Osim osnovnog motora, 1.2 litarskog DualJet benzinca, SHVS koristi integrisani starter-generator (ISG) čime pomaže motoru pri svakom ubrzavanju.

Takođe, tokom kočenja proizvodi regenerativnu električnu energiju, što pogonsku grupu čini efikasnijom od klasičnih, koje koriste konvencionalne alternatore.
Foto: Newspress.co.uk
Petobrzinski manuelni menjač isporučivaće se kao standard, dok će kao doplatna opcija na raspolaganju biti i automatizovani AGS (Auto Gear Shift) menjač. Snaga će se prenositi na sva 4 točka pomoću AllGrip Auto sistema.

Odstojanje vozila od zemlje iznosi sasvim solidnih 180 mm, pa će, uz pogon na sve točkove, novi Ignis bez problema moći da se upusti i u terensku vožnju.
Foto: Newspress.co.uk
Više tehničkih detalja i cena ovog automobila biće poznati uoči početka prodaje.
Foto: Newspress.co.uk
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: