Škoda: SAD nisu prioritet, već Iran i J. Koreja

Iako se poslednjih meseci spekuliše da će Škoda posle pauze od pola veka uskoro ponovo prodavati svoje automobile "preko bare", u toj kompaniji kažu da su trenutno fokusirani na ulazak na neka druga važna tržišta.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.10.2016.

14:51

Škoda: SAD nisu prioritet, već Iran i J. Koreja
Škoda Kodiaq na sajmu u Parizu 2016. (Newspres.co.uk)

Nedavno je AutoGuide pisao o tome da Škoda posle više od 50 godina planira novu prekookeansku avanturu. Navedeno je da je češki proizvođač u Američkom patentnom zavodu registrovao imena nekoliko svojih automobila. Škoda je zaštitila nazive modela Superb, Octavia i Yeti, što samo po sebi ne mora ništa da znači, jer kompanije to često čine kako bi sprečile konkurenciju da iskoristi imena njihovih proizvoda na određenom tržištu.

Ipak, mediji su se tokom leta bavili ovom temom, a pitanje o povratku u SAD postavljeno je predstavnicima Škode i na aktuelnom pariskom auto-salonu, gde je publici predstavljen SUV model Kodiaq.

"Procenjujemo mogućnosti plasmana naših modela u SAD, ali nećemo nigde žuriti", rekao je čelnik Škode, Bernhard Maier, i dodao da ćemo na konačnu odluku o tome čekati možda i godinu dana.

On je naveo da je sada prioritet za kompaniju izvoz vozila u Iran, a u toku su i razgovori o produbljivanju saradnje sa lokalnim partnerima u toj zemlji. Kako je kazao Maier, Škoda će u 2017. pored ulaska na tržište Irana, početi da prodaje automobile i u Južnoj Koreji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: