BMW X2 - koncept novog sportskog krosovera (FOTO)

BMW u Parizu izlaže koncept X2 kao prethodnicu budućeg serijskog krosovera baziranog na modelu X1.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2016.

16:05

BMW X2 - koncept novog sportskog krosovera (FOTO)
Foto: Newspress

Seriju kupe krosovera, koja je uspešno započeta modelom X6, a nastavljena nešto manjim X4, BMW zaokružuje novim vozilom sa oznakom X2. Za sada je predstavljen samo konceptni automobil, a produkcijska verzija očekuje se 2017, ili početkom 2018. godine.
Foto: Newspress
Kada je reč o ciljnoj grupi kupaca,BMW računa pre svega na mlađu populaciju, koju treba da privuče atraktivan dizajn automobila. A koncept zaista ima takav izgled, sa agresovnim prednjim delom na kome dominiraju veliki otvori za vazduh i masivna maska hladnjaka u prepoznatljovom BMW-ovom stilu.
Foto: Newspress
Slično je i pozadi, gde pažnju privlače neobičan branik sa imitacijom difuzora i dva velika kružna izduva. Izvesno je da će svi ekstavagantniji elementi nestati dok se dođe do serijskog modela, ali čak i tako ogoljen i "smiren", produkcijski X2 svakako će biti upečatljiva pojava na ulici.

BMW je koncept opremio čak i laserskim farovima, koji bi mogli da se nađu u ponudi u serijskom modelu, kao doplatna opcija.
Foto: Newspress
Posmatrajući X2 sa strane, vidi se da su B stubovi elegantno sakriveni, što automobilu daje još atraktivniji izgled. Kao i obično kada je reč o konceptnim vozilima, proizvođač je radi efektnije pojave ugradio uske spoljne retrovizore, dok su spoljne kvake na vratima izostavljene.
Foto: Newspress
BMW za sada nije objavio tehničke detalje, ali oni bi svakako u ovoj fazi razvoja vozila bili u drugom planu.

Koncept X2, kao i budući produkcijski model, deliće UKL mehaničku platformu sa BMW-om X1. Osnovne verzije imaće prednji pogon, dok će xDrive pogon na sva 4 točka biti dostupan kao opcija.

Pogledajte promotivni video o BMW-u X2:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: