Oprema glavni adut Suzuki Balena

Suzuki je od ovog leta ponudu modela na srpskom tržištu obogatio novim Balenom. Automobil je dostupan sa nekoliko paketa opreme i dva benzinska motora.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

14:27

Oprema glavni adut Suzuki Balena
Foto: EXIMPRESS

Osnovni benzinac je četvorocilindarski DualJet sa 1.242 ccm, 66 kW/90 ks i 120 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Drugi po redu, Comfort paket između ostalog, sadrži klima uređaj, elektropodizače prednjih prozora, centralno zaključavanje, daljinsko otključavanje, audio/CD/ MP3 uređaj sa Bluetooth konekcijom, USB port, po visini podesivi i kožom presvučeni volan sa hands free i audio komandama, putni računar, elektropodesive retrovizore u boji vozila, tonirana stakla.

Kada je reč o bezbednosti, ovaj Baleno je opremljen ABS-om sa EBD funkcijom, ESP sistemom, BAS (sistem pomoći pri naglom kočenju) i TPMS (sistem nadzora pritiska u pneumaticima) funkcijama, prednjim i bočnim vazdušnim jastucima, vazdušnim zavesama, sistemom uvlaćenja papučica kočnice i kvačila prilikom sudara, ISOFIX sistemom pričvršćivanja dečijeg sedišta, automatskim LED-DRL dnevnim svetlim inkorporiranim u prednji branik...

U verziji sa CVT menjačem, ovako opremljen Suzuki Baleno Comfort košta 12.800 evra
Foto: EXIMPRESS
Ako tome dodamo radarsku asistenciju pri kočenju, adaptivni tempomat, multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir i navigacijom, kameru za vožnju unazad, LED farove sa senzorom, senzor za kišu, grejače sedišta, automatski klima uređaj, pametni ključ, aluminijumske felne od 16 inča - dolazi se do najluksuznije varijante Balena, paketa opreme Elegance.

U varijanti sa petobrzinskim manuelnim menjačem, Suzuki Belano Elegance se može nabaviti za 13.500 evra.
Foto: EXIMPRESS
Baleno se nudi i sa potpuno novim trocilindarskim BoosterJet – turbo benzincem sa direktnim ubrizgavanjem goriva, zapremine 998 ccm, sa 82 kW/112 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 170 Nm (pri 2.000-3.500 o/min), koji se može kombinovati sa petostepenim manuelnim ili šestostepenim automatskim menjačem.

Među brojnim verzijama Balena je i SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), sa jednom vrstom hibridnog pogona. SHVS koristi integrisani starter-generator (ISG) čime pomaže motoru pri svakom ubrzavanju. Takođe, tokom kočenja proizvodi regenerativnu električnu energiju, što pogonsku grupu čini efikasnijom od klasičnih, koje koriste konvencionalne alternatore.

Ova tehnologija omogućava i mirniji restart nakon automatskog zaustavljanja motora (kod stop/start funkcije).

Inače, u zavisnosti od verzije i nivoa opreme, cene Balena s motorom DualJet na našem tržištu kreću se od 10.500 do 15.200 evra, a BoosterJet od 15.800 do 17.800 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: