Mercedes sprema električni SUV, "preti" Tesli

Mercedes će na početkom oktobra, na sajmu automobila u Parizu, predstaviti koncept SUV vozila na struju. Serijski model očekuje se 2019. godine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

08:38

Mercedes sprema električni SUV,
Screenshot

Prve fotografije i "tizer" video otkrivaju da automobil koji bi na tržištu trebalo da se suprotstavi Tesla Modelu X ima futuristički dizajn. Mercedes je iskoristio LED osvetljenje za farove i stop svetla, ali i da naglasi određenje stilske elemente vozila, poput maske hladnjaka.

U kabini, LED tehnologija je uporebljenja za ambijentalno svetlo. Nemački proizvođač navodi da je u pitanju "konceptni automobil koji prethodi novoj generaciji serijskih modela sa električnim pogonom", među kojima je i limuzina - rival Tesli S.

Produkcijska verzija Mercedesovog električnog SUV vozila trebalo bi da se nađe u prodaji 2019. godine, a imaće autonomiju kretanja oko 500 km. Više detalja biće poznato nakon zvanične premijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: