Redizajn: Kia Carens za 2017.

Kia je restilizovala aktuelnu, treću generaciju MPV modela Carens, tačno četiri godine posle premijere ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2016.

09:53

Redizajn: Kia Carens za 2017.

Korejski proizvođač objavio je prvu fotografiju osveženog Carensa, koji će do se kraja godine naći u prodajnim salonima širom Evrope. Većih promena u stajlingu automobila nema, osim što je prednji deo delimično preoblikovan - tu pre svega mislimo na masku hladnjaka, koja je sada šira, oivičena debljim hromiranim okvirom i vizuelno povezana sa farovima.

Fotografija zadnjeg dela automobila nije dostupna, ali Kia je saopštila da je zadnji branik takođe restilizovan. U ponudi su i nove alu felne, dimenzija 16-18 inča, a paleta boja karoserije dopunjena je novom nijansom plave (Mysterious Blue).

Kia za sada nije objavila fotografije iz unutrašnjosti vozila, ali korejski proizvođač tvrdi da su kupcima na raspolaganju novi dezeni presvlaka i tapacirunga, i ukrasni detalji na instrument tabli koji predstavljaju imitaciju materijala od ugljeničnih vlakana. Ponuda multimedijalnih sistema obuhvata ekrane dijagonale 7 ili 8 inča, sa TomTom navigacijom, prikazom slike sa zadnje kamere, kao i mogućnost povezivanja smartfon uređaja pomoću Apple CarPlay i Android Auto funkcija.

Za one koji posebno uživaju u preslušavanju muzičkih sadržaja tokom vožnje, na raspolaganju je opcioni JBL audio sistem, sa sabvuferom, posebnim pojačalom i šest zvučnika.

Što se tiče motorizacije, Kia ističe da, najekonomičniju i ekološki najprihvatljiviju verziju Carensa za 2017, pogoni 1.7 litarski dizelaš sa 114 ks. Ovaj motor, uz pomoć stop/start tehnologije, unapređenog odnosa stepena prenosa u menjaču i specijalnih guma sa smanjenim otporom kotrljanja, u atmosferu emituje 109 g CO2/km.

Očekujemo da će Kia u danima koji slede objaviti više fotografija i tehničkih detalja o Carensu za 2017. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: