Nova Micra stiže na salon u Parizu

Peta generacija Nissanovog modela iz B segmenta spremna je za svetsku premijeru koja će se održati početkom oktobra.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.09.2016.

08:41

Nova Micra stiže na salon u Parizu
Detalj nove Micre (Screenshot YouTube)

Nissan Micra je automobil koji je u Evropi bio naročito popularan u svojoj trećoj generaciji (2002-2010.) kada je japanski proizvođač kupcima ponudio zanimljiv, nesvakidašnji dizajn, po čemu je ovaj model odskakao od sličnih vozila u klasi.

Stilski koncept je razvodnjen na njegovom nasledniku, pa se očekivalo da Nissan popravi utisak na najnovijoj, petoj generaciji ovog automobila. Prve obrise nove Micre mogli smo da vidimo na konceptnom vozilu Sway, koje je proizvođač predstavio na sajmu automobila u Ženevi 2015.
Nissan Sway - koncept iz 2015.
Već tada je bilo jasno da je Nissan stilski potpuno redefinisao svoj mali automobil i da se umesto zaobljenih formi, okrenuo oštrim linijama koje doprinose da Micra ima dinamičniji, agresivniji izgled nego ranije.

Ipak, producijska verzija imaće nešto mekše obrise u poređenju sa konceptom Sway, a prvi "tizer" video otkriva detalje maske hladnjaka, haube, farova, stop svetala i vrata prtljažnika: Očekuje se da je nova Micra postavljena na CMF-B mehaničku platformu grupacije Renault- Nissan, koja će biti osnova i naslednika aktuelnog krosovera Juke.

Motorizaciju će činiti paleta efikasnih trocilindarskih i četvorocilindarskim agregata najnovije generacije.
Screenshot YouTube
S obzirom da nas od početka pariskog auto-salona deli samo još jedna sedmica, više detalja saznaćemo u danima koji slede, kada će Nissan objaviti i prve fotografije nove Micre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: