Jaguar Land Rover počeo izgradnju fabrike u Slovačkoj

Kompanija Jaguar Land Rover započela je izgradnju nove fabrike u Slovačkoj, u kojoj će se godišnje izrađivati 150.000 automobila, a ovaj proizvođač otvorio je i novi prodajno-servisni centar u Srbiji.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 15.09.2016.

13:37

Jaguar Land Rover počeo izgradnju fabrike u Slovačkoj
Jaguar F-Pace

Početak izgradnje obeležen je svečanom ceremonijom kojoj je prisustvovao i premijer Slovačke, Robert Fico, a nova fabrika prostiraće se na površini od 300.000 kvadratnih metara. U pogonima vrednim milijardu dolara, godišnje će se proizvoditi 150.000 automobila, a očekuje se da će prvo vozilo sići sa proizvodne trake pred kraj 2018.

Kako kažu u kompaniji, primenjivaće se najsavremenije tehnologije u oblasti proizvodnje aurtomobila i ovo će biti prva fabrika u Evropi koja će koristiti inovativni prenosni sistem, 30 odsto brži od konvencionalnih sistema prenosa. Primenjivaće se i visoko automatizovan proces farbanja kako bi se obezbedio najviši stepen kvaliteta, a uticaj na životnu sredinu sveden je na minimum.

Kada fabrika bude u potpunosti operativna, u njoj će biti zaposleno 2.800 ljudi.

Jaguar Land Rover u Srbiji

Land Rover Range Rover Evoque
Od avgusta 2016. godine, u Srbiji je počeo sa radom novi prodajno-servisni centar, kao i jedini ovlašćeni servis za Jaguar i Land Rover vozila. Ekskluzivno pravo zastupanja i izgradnje prodajno-servisnog centra dobila je domaća kompanija British Motors.

U izgradnju i opremanje British Motors Jaguar Land Rover centra uloženo je više miliona evra i njemu je zaposleno 50 profesionalaca iz automobilske industrije koji se dodatno usavršavaju u Velikoj Britaniji i ostalim Jaguar Land Rover trening centrima.

U centru će biti izloženi svi aktuelni modeli Jaguara i Land Rovera, uključujući Jaguare XE, XF, XJ, F-Pace i F-Type, kao i Land Rovere Discovery Sport, Range Rover Evoque, Range Rover Sport i Range Rover.

British Motors Jaguar Land Rover centar prostire se na površini od 3.200 kvadratnih metara, a nalazi se na Zrenjaninskom putu. Objekat je izgrađen po standardima Jaguar Land Rover grupe i prema projektu koji je napravljen u Velikoj Britaniji. Centar za Jaguar i Land Rover biće biti najveći u ovom delu Evrope, a u narednih godinu dana je planirano otvaranje sličnih centara u celoj Adria regiji.

Plan je da se u prvoj fiskalnoj godini (do 31.03.2017.) u Srbiji proda 150 vozila oba brenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: