Nova Toyota Hilux i Proace u Srbiji

Na naše tržište stigle su nove generacije modela Hilux i Proace. Čuveni Toyotin pik-ap može se nabaviti za 25.900 evra (uračunat PDV), u varijanti Single Cab sa 2 vrata i 2.4 D-4D dizelašem od 150 ks, dok će novi Proace u Van verziji sa 1.6 D-4D motorom snage 95 ks, kako kažu u Toyoti, koštati 18.500 evra + PDV.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 15.09.2016.

12:24

Nova Toyota Hilux i Proace u Srbiji

Do danas, najpopularniji svetski pik-ap stigao je do 18 miliona prodatih primeraka. U Evropi, u 2015. godini prodato je oko 34.000 automobila sa oznakom Hilux. Ovaj model imao je 23,1% tržišnog udela u svom segmentu, što ga čini najprodavanijim evropskim pikapom.

Japanska kompanija očekuje da će na Starom kontinentu godišnje plasirati 40.000 jedinica nove, osme generacije Hiluxa.
Nova Toyota za najteže terene duža je od prethodnika za 70 mm, a širina vozila veća je 20 mm, dok je visina neznatno manja. Hilux je dobio LED dnevna svetla i savremeniji dizajn spoljašnjosti.

Oblik prednjeg dela vozila treba da uveri posmatrača da se radi o moćnom kamionetu spremnom da ispuni sve zahteve koji se stave pred njega. Hilux sada izgleda modernije, sa novim izduženim farovima koji se duboko zavlače u prednja krila vozila i koji su vizuelno povezani sa horizontalnim hromiranim lajsnama maske hladnjaka, a blatobrani i proširenja iznad točkova dodatno su naglašeni.
Preoblikovan je i zadnji branik dok su stop svetla veća u poređenju sa prethodnim modelom. Pozadi je instalirana i rikverc kamera, koja je standardni deo opreme novog Hiluxa.

Enterijer više podseća na kabinu nekog putničkog automobila nego što je to bio slučaj u aktuelnom modelu. Toyota se pobrinula da vozač i putnici imaju na raspolaganju sve sadržaje neophodne za komfornu vožnju.

Najuočljivija novina je veliki ekran multimedijalnog sistema osetljiv na dodir, koji zauzima centralno mesto na komandnoj tabli.
Ponuđena u tri vrste karoserije, Single Cab (za dvoje), Extra Cab (za četvoro) i Double Cab (za pet osoba), osma generacija modela Hilux ima ojačanu strukturu i unapređeni 4x4 pogon.

Viši nivo bezbednosti obezbeđuju čvršća struktura, koja apsorbuje veću silu udara, zatim skup sistema Toyota Safety Sense koji sadrži tehnologiju za prepoznavanje pešake, LDA i RSA sisteme, kao i sveobuhvatno poboljšan rad svih elemenata kočionog sistema, koji uključuje ABS, EBD, VSC i TSC (Trailer Sway Control).

Nova šasija u obliku merdevina je ojačana, vozaču su na raspolaganju i sistemi Active Traction Control (A-TRC), Downhill Assist Control (DAC) kao i Hill-start Assist Control (HAC) koji, a u Toyoti kažu da svi zajedno podižu 4x4 mogućnosti na nivo modela Land Cruiser.
Proizvođač je saopštio da je novi Hilux u stanju da povuče prikolicu mase do 3,5 tona, dok se u njega maksimalno može natovariti 1.240 kg tereta.

Na našem tržištu u ponudi je isključivo 2.4 litarski D-4D motor koji proizvodi 150 ks i 400 Nm. Novi Hilux odnedavno je prodaji po ceni od 25.900 evra, koliko košta Sngle Cab sa 2 vrata i pogonom na 2 točka, dok za najjeftiniji Double Cab sa pogonom 4x4 treba izdvojiti 34.400 evra.

Proace

Toyota će uskoro početi prodaju i novog kombi vozila Proace, nastalog u saradnji sa francuskim automobilskim gigantom Peugeot-Citroen.

Za sada je poznato da će početna cena za model Proace Van sa 1.6 D-4D dizelašem od 95 ks, bez PDV-a iznositi 18.500 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: