Renault isporučio 100.000. električni automobil

Na evropskim putevima broj automobila na električni pogon i dalje je procentualno zanemarljiv, ali Renault se pohvalio da je svaki četvrti izašao iz njihove fabrike.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 13.09.2016.

13:37

Renault isporučio 100.000. električni automobil
Jubilarni Zoe otišao je u Norvešku

Renault je obeležio mali jubilej - sa proizvodnih traka do sada je sišlo 100.000 njegovih električnih automobila, a danas svako drugo vozilo na električni pogon u Francuskoj nosi amblem ovog proizvođača.

Jubilarni primerak je model Zoe, inače najpopularniji i najprodavaniji električni Renault. Vozilo je isporučeno kupcu u Norveškoj, zemlji koja je (uz Francusku, Nemačku i Ujedinjeno Kraljevstvo) jedno od najznačajnih tržišta francuske kompanije kada je reč o automobilima na struju.
Renault Kangoo ZE
Srećni kupac dobio je od jednog od lokalnih distributera besplatnu uslugu punjenja baterija na javnim punjačima u narednih 5 godina, dok je od drugog dobio takođe besplatnih 100.000 minuta (oko 1.666 sati) punjenja.

Renault na tržištu, pored modela Zoe, nudi i malo, urbano električno vozilo Twizy, kao i Kangoo ZE na struju. Ranije je gama električnih modela obihvatala i limuzinu Fluence ZE, koja se sada može naći u prodaji samo još u Južnoj Koreji, kao SM3 ZE, u okviru Renault Samsung Motorsa.
Renault Twizy
Renault Zoe je naprodavaniji evropski električni automobila sa 23% učešća na tržištu, Kangoo ZE je najtraženije malo komercijalno vozilo na struju u Evropi, dok je pomenuti SM3 ZE najprodavaniji elektroautomobil u Južnoj Koreji.

U prvoj polovini 2016. Renault je ukupno prodao 15.000 vozila na struju, uz rast od 32% na godišnjem nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: