BMW nas priprema za premijeru nove Serije 5

Najnoviji video bavarskog proizvođača nagoveštava da će novi BMW Serije 5 vrlo brzo pokazati svoje lice.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 08.09.2016.

12:54

BMW nas priprema za premijeru nove Serije 5
Screenshot

Iako se u klipu sama limuzina gotovo i ne vidi (osim detalja zadnjih svetala, donjeg dela vrata i točkova), nema sumnje da je BMW priveo kraju rad na nasledniku aktuelne Serije 5 i da svetsku premijeru ovog modela možemo očekivati, ako ne na predstojećem pariskom auto-salonu, onda svakako na nekom od veliki svetskih sajmova automobila koji će uslediti: BMW je do sada bio škrt kada je reč o zvaničnim informacijama, pa smo tako mogli samo da saznamo da je maskirani prototip tokom završne faze razvoja vozila prošao kroz postupak generisanja 3D modela. To je učinjeno kako bi se uočile i najsitnije nepravilnosti na spoljašnjosti automobila, koje se koriguju pre nego što počne serijska proizvodnja.
Screenshot
Sedma generacija BMW-a Serije 5 bazirana je na novoj mehaničkoj platformi (CLAR), a zahvaljujući upotrebi aluminijuma, ugljeničkih vlakana i čelika visoke čvrstoće očekuje se da će novi model biti bar 80 kg lakši od prethodnika.

Osnovne benzinske i dizel verzije pogoniće četvorocilindarski 2.0 litarski turbo motori, a snažniji modeli koristiće 3.0 litarske šestocilindraše. Kupcima će na raspolaganju biti i Plug-In hibridna verzija, dok će se u vrhu ponude tradicionalno nalaziti sportski M5, najverovatnije sa 4.4 twin-turbo V8 motorom.
Screenshot
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: