Volkswagen i LG umrežavaju automobile

Volkswagen Grupa i LG Electronics potpisali su memorandum o zajedničkom istraživanju i razvoju sledeće generacije takozvane umrežene platforme.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.07.2016.

10:53

Volkswagen i LG umrežavaju automobile
Italdesign Guigiaro GEA koncept iz 2015.

Dve kompanije će zajedno raditi na Volkswagen Cross-Over platformi koja ima za cilj da unapredi umrežavanje vozila. Koristeći poslednju generaciju "in cloud" tehnologije, ova platforma će vozačima ponuditi neometan digitalan pristup mnogobrojnim uslugama kao što su "smart home" i druge usluge u vezi sa lokacijom gde se vozilo nalazi.

U narednim godinama dve kompanije će se koncentrisati na:

- razvoj tehnologija koje spajaju umreženo vozilo sa uslugom "smart home" tako da vozači mogu na putu da kontrolišu i prate uređaje u svojim domovima, kao što su osvetljenje, bezbednosni sistemi, aparati za domaćinstvo i sl.

- razvoj centra za pružanje obaveštenja koja su vozaču trenutno potrebna i koji pruža informacije na intuitivan i siguran način i pruža korisne preporuke vozaču u realnom vremenu.

- razvoj sledeće generacije multimedijalne tehnologije za umrežena vozila.


Sporazum predstavlja primer dugoročnog odnosa koji su LG i Volkswagen razvili tokom godina. LG je jedan od prvih elektronskih kompanija koja se posvetila automobilskoj industriji. Ona obezbeđuje audio-vizuelne proizvode za vozila od 2007. godine.

U martu 2015. godine ćerka firma Volkswagena, kompanija Italdesign Guigiaro, prikazala je na ženevskom auto-salonu konceptni automobil GEA sa sedam ključnih komponenti koje obezbeđuje LG Electronics, uključujući i holografski ekran, umreženi pametni sat, zadnja svetla i kameru. U julu LG je odabran za strateškog elektronskog dobavljača kompanije Volkswagen i takođe naveden kao partnerska kompanija na njegovom FAST programu (Future Automotive Supply Tracks).

Na CES sajmu elektronike u Las Vegasu, ranije iste godine, dve kompanije su privukle veliku pažnju izlažući "smart home" sistem koji se može kontrolisati na daljinu iz vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: