Suzuki Baleno stigao u Srbiju

Novi Suzukijev model prodaje se u našoj zemlji po ceni od 10.500 evra, koliko košta bazna verzija sa 1.2 benzinskim motorom sa 90 ks.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

14:27

Suzuki Baleno stigao u Srbiju
Foto: B92 arhiva

U inicijalnoj ponudi je Suzuki Baleno sa četvorocilindarskim DUALJET benzinskim motorom od 1.242 cm3 sa 66 kW/90 KS i 120 Nm maksimalnog obrtnog momenta, uparen sa petostepenim manuelnim ili CVT menjačem.

Takođe, novi Baleno moguće je poručiti i sa potpuno novim trocilindarskim BOOSTERJET – turbo benzincem sa direktnim ubrizgavanjem goriva, zapremine 998 cm3 sa 82 kW/111 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 170 Nm (pri 2.000-3.500 obrtaja u minutu), koji je povezan sa petostepenim manuelnim ili šestostepenim automatskim menjačem.
Foto: B92 arhiva
Osim toga, Baleno može da se kupi i u verziji - SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), sa "lakim" hibridnim pogonom. SHVS koristi integrisani starter-generator (ISG) čime pomaže motoru pri svakom ubrzavanju. Takođe, tokom kočenja proizvodi regenerativnu električnu energiju, što pogonsku grupu čini efikasnijom od klasičnih, koje koriste konvencionalne alternatore.

Ova tehnologija omogućava i mirniji restart - nakon automatskog zaustavljanja motora.
Foto: B92 arhiva
Kada je reč o opremi, na primer, srednji Comfort paket između ostalog, čine klima uređaj, elektropodizači prednjih prozora, centralno zaključavanje, daljinsko otključavanje, CD MP3 + Bluetooth, USB port, AUX ulaz, po visini podesiv kožom presvučen volan sa hands free i audio komandama, putni računar – segment displej između instrumenata, elektropodesivi retrovizori u boji vozila, automatska svetla, tonirana stakla, ABS sa EBD funkcijom, ESP, BAS (sistem pomoći pri naglom kočenju), TPMS (sistem kontrole pritiska u pneumaticima), prednji i bočni vazdušni jastuci, vazdušne zavese, sistem uvlaćenja papučica kočnice i kvačila prilikom sudara, ISOFIX sistem pričvršćivanja dečijeg sedišta, LED-DRL dnevna svetla...

U zavisnosti od verzije i nivoa opreme, Baleno s motorom DUALJET košta od 10.500 do 15.200 evra, a BOOSTERJET od 15.800 do 18.250 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: