AMG GT R je tu - kupac se hvali, mi maštamo FOTO/VIDEO

Mrtav deo sezone razmrdao je Mercedes krajem prošle nedelje, kada je predstavio zelenu zver AMG GT R, a dok ne stignu prvi snimci iz vožnje, možemo da se zadovoljimo sitnicama i onome što nam pružaju hvalisavci koji su naručili ovaj automobil.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2016.

12:21

AMG GT R je tu - kupac se hvali, mi maštamo FOTO/VIDEO
Foto: Daimler

Da podsetimo, inženjeri su se potrudili da R verziju maksimalno olakšaju (1.554kg, za 90kg manje od S verzije) i upumpaju dodatnu snagu u 4.0l V8 (577HP, 699Nm) kako bi mogli da bez mnogo brige stanu na crtu konkurentnskim sportskim modelima (911, R8...).

GT R ubrzava do stotke za tri i po sekunde, a maksimalna brzina je smeštena na 318 km/h.

Ekskluzivne performanse su tu uz ekskluzivnu boju "AMG green hell magno", a ovaj automobil se u odnosu na slabije verzije razlikuje i po nekoliko detalja na eksterijeru, kao i po impresivnom enterijeru.

Automobil je debitovao na Goodwood Festival of Speed, cena još nije poznata, a prve isporuke se očekuju sledeće godine. Podsetimo, cena za S u SAD je oko 130.000 dolara.

Uživajte:
Foto: Daimler
.
Foto: Daimler
.
Foto: Daimler
.
Foto: Daimler
.
Foto: Daimler
.
Foto: Daimler
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: