BMW i: Zbogom benzinu, samo elektrika i obrtaji

BMW divizija i navodno planira da zaboravi na fosilna goriva i posveti se razvoju električnog pogona, koji bi trebalo da predstavlja sledeći korak u razvoju i8.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 25.06.2016.

16:19

BMW i: Zbogom benzinu, samo elektrika i obrtaji

Kako prenosi Autocar, javnost će moći da zaviri u budućnost serije kada Bavarci izrade 100% električni prototip, koji će se umesto postojećeg hibridnog sistema oslanjati na novi trio električnih motora.

Naravno, BMW će težiti da bar minimalno olakša vozilo upotrebom ugljeničnih vlakana, jer je sportska divizija već razvila novi prototip veće i teže baterije.

Pogon bi se prenosio na točkove sa tri mesta - dva elektromotora na zadnjoj osovini i jednog na prednjoj, a prema nezvaničnim informacijama nova generacija motora radi na "mnogo većem broju obrtaja" nego postojeća rešenja.

"BMW ima bogatu istoriju motora sa untrašnjim sagorevanjem koji rade na velikom broju obrtaja. Planiramo da uđemo u arenu električnih vozila na isti način, motorima koji imaju daleko više obrtaja nego konkurencija", rekao je jedan insajder.

Kada biste sada seli u i8, poguralo bi vas 357 konjskih snaga, a u budućnosti bi to bilo mnogo silovitije jer svaki od tri motora ima 268HP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: