Kinezi će proizvoditi električne automobile u Bugarskoj

Kineska državna automobilska kompanija JAC Motors razmatra mogućnost početka proizvodnje električnih vozila u Bugarskoj, što bi poslužilo kao odskočna daska za ulazak na evropska tržišta.

Automobili

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.06.2016.

17:21

Kinezi će proizvoditi električne automobile u Bugarskoj
Foto: YouTube Screenshot

Projekat su najavili zvaničnici kompanije na sastanku sa zamenikom bugarskog ministra ekonomije Ljubenom Petrovom, prenosi bugarska agencija BTA.

Kineski JAC Motors doživljava Bugarsku kao kapiju za ulazak svojih električnih vozila i autobusa na evropska tržišta, a zvaničnici kompanije su saopštili da će, u slučaju uspešnog početka poslovanja u Bugarskoj, razmotriti izgradnju postrojenja za sklapanje električnih vozila koja će koristiti delove proizvedene u Bugarskoj.

Petrov je predstavnicima kineske kompanije rekao da Bugarska ima tradiciju u proizvodnji električnih vozila, i da osam od deset vozila u svetu ima bugarske delove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: