Mercedesovi električni snovi

Nemački proizvođač planira da do 2020. kupcima ponudi četiri nova električna modela, piše Autocar.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

10:17

Mercedesovi električni snovi
Foto: Mercedes IAA koncept iz 2015. (ilustracija)

U planu su dve električne limuzine i dva krosover/SUV vozila na struju. Britanski auto-magazin saznaje da će modeli imati specifičan dizajn kako bi se vizuelno razlikovali od Mercedesovih automobila sa konvencionalnim pogonskim jednicama.

Iako zvaničnih informacija iz nemačke kompanije za sada nema, Autocar navodi da će električne limuzine preuzeti neke komponente i mehaničke sklopove od Mercedesa C i S klase, dok će kao osnova za dva električna krosovera poslužiti Mercedes GLA i GLC.

Za manji od dva krosover vozila biće upotrebljena modifikovana mehanička platforma koju koristi električni Mercedes B klase, dok će ostali modeli na struju koristiti izmenjenu i prilagođenu MRA platformu. Ta nova platforma moći će da se podrži kako zadnji pogon, tako i pogon na sva 4 točka i da ponese do tri elektromotora po vozilu.

Isti izvor navodi da Mercedes razvija sopstvenu porodicu elektromotora u rasponu od 100, pa do preko 500 ks, a partnerska kompanija Accumotive obezbediće pogonske litijum-jonske baterije koje treba da omoguće autonomiju u vožnji od najmanje 400 km.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: