Lamborghini otkriva detalje novog hiperautomobila

Do početka ženevskog auto-salona ostalo je manje od mesec dana, a jedna od premijera koja se iščekuje sa nestrpljenjem biće Lmborghinijev jubilarni model Centenario LP770-4.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2016.

15:20

Lamborghini otkriva detalje novog hiperautomobila
Ilustracija: Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Supersportski model kojim će kompanija u 2016. obeležiti 100 godina od rođenja osnivača, Ferruccia Lamborghinija, imaće unapređeni 6.5 litarski V12 sa 770 ks, a snaga će se slati na sva četiri točka preko sedmostepenog automatskog menjača. Automobil će od 0 do 100 km/h stizati za 2,7 s, pre nego što se kazaljka zaustavi na maksimalnih 350 km/h.

"Centenario je naša definicija hiperautomobila", zaključuje kratko i jasno direktor odeljenja za razvoj i istraživanja Lamborghinija, Maurizio Reggiani.

Iz fabrike će izaći svega 40 primeraka - polovina će biti kupei, a druga polovina kabrioleti. Za jubilarni Lamborghini biće potrebno izdvojiti od 2,2 miliona evra, ali i pored visoke cene, italijanski proizvođač tvrdi da su sva vozila već našla svoje vlasnike.

Izvor: Auto Motor und Sport

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: