Evo kako izgleda Teslin luksuzni krosover (FOTO)

Uoči zvanične premijere, na Internet su dospele prve fotografije serijske verzije električnog Modela X američke kompanije Tesla Motors.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

11:27

Default images

Renderi koji su procurili u javnost otkrivaju spoljašnjost ali i enterijer električnog krosovera i namenjeni su potencijalnim kupcima koji žele da rezervišu svoj primerak Modela X.

Na njima se vidi da je, bar otpozadi, serijski model praktično identičan prototipu koji je predstavljen 2012.
Tesla Motors nudi dve opcije narudžbina. Da bi se rezervisala regularna verzija dovoljno je uplatiti 5.000 dolara, dok je za ograničenu Signature seriju neophodno izdvojiti depozit od 40.000 dolara.

Model koji je prikazan na fotografijama pripada upravo Signature seriji, koja spada u sam vrh ponude.

Početna cena ove varijante iznosi 132.000 dolara, bez poreza.
Automobil se napaja električnom energijom iz baterija od 90 kWh, a u standardnu opremu spada i auto-pilot za pomoć pri parkiranju, sedišta sa funkcijama grejanja i hlađenja, treći red sa dva sklopiva sedišta za odrasle, dok se pozicije za sedenje u drugom redu mogu podešavati nezavisno.

Model X Signature ima i senzore u zadnjim "Falcon Wing" vratima kako bi se prilikom otvaranja sprečilo da ona udare u neku prepreku, kao što je na primer zid ili plafon garaže.
Proizvođač je u specifikacijama naveo da sa jednim punjenjem baterija vozilo može da pređe do 386 km.

Najluksuzniji Tesla X opremljen je sa dva elektromotora - napred se nalazi jedinica koja razvija 259, a pozadi agregat od 503 ks - i ima pogon 4x4.
Od 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat) ubrzava za 3,8 s, dok je maksimalna brzina limitirana na 250 km/h.

Među doplatnim dodacima najinteresantniji je takozvani "ludilo mod" uz čiju pomoć luksuzni krosover iz stanja mirovanja do brzine od 96 km/h stiže za samo 3,2 s.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: