Hyundai Creta - novi mali SUV

Hyundai je u Indiji predstavio novi globalni model koji će se na tržištu takmičiti sa SUV vozilima kao što su Renault Captur, Opel Mokka, Peugeot 2008, Nissan Juke, Mazda CX-3 ili Honda HR-V.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2015.

14:15

Default images
Foto: Hyundai

Hyundai Creta pozajmila je dizajn od modela ix25 koji je dostupan isključivo u Kini.

Na prednjem delu prepoznajemo šestougaonu masku hladnjaka sa horizontalnom hromiranom rešetkom koja je tipična za SUV modele ovog korejskog proizvođača.

Izduženi farovi duboko se zavlače u prednja krila i imaju integrisana LED dnevna svetla.
Foto: Hyundai
Hyundai tvrdi da je konstrukcija automobila istovremeno lagana i dovoljno čvrsta da odgovori vožnji po različitim terenima.

Kupcima na indjskom tržištu biće dostupna dva dizel i jedan benzinski motor.

Osnovnu dizel verziju pogoni 1.4 litarski motor za sada nepoznate snage. Njegova alternativa je 1.6 litarski CRDI sa 128 ks.
Foto: Hyundai
Oni koji se opredele za benzinca na raspolaganju imaju 1.6 Dual VTVT sa 123 ks.

Bez obzira na vrstu motora, snaga se na točkove prenosi putem šestobrzinskog manuelnog menjača. Kao opcija u ponudi je šestostepeni automatik. Hyundai nije saopštio da li će biti dostupna i verzija 4x4.

U zavisnosti od paketa opreme, Creta će u ponudi imati i 17 inčne alu felne, audio sistem sa šest zvučnika, dugme za startovanje motora umesto klasičnog kontakt ključa, šest vazdušnih jastuka...
Foto: Hyundai
Hyundai Creta će svoju tržišnu avanturu započeti u Indiji krajem jula. Verzija koja će se prodavati u toj zemlji izrađivaće se u gradu Čenaju.

Korejski proizvođač ranije je najavio da će ovaj model biti ponuđen kupcima širom sveta, ali detalji o prodaji u Evropi još uvek nisu poznati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: