Nova Opel Astra spremna za sajam u Frankfurtu

Nova generacija Opelovog kompaktnog modela imaće svetsku premijeru u septembru 2015, na salonu automobila u Frankfurtu, kazao je prvi čovek kompanije, Karl-Tomas Nojman.

Izvor: B92

Sreda, 06.05.2015.

10:03

Default images

Najavljujući novu Astru, Nojman se fotografisao pored još uvek maskiranog prototipa. Iako su stilski detalji i dalje sakriveni od očiju javnosti, uočljive su promene u dizajnu maske hladnjaka (koja je veća nego kod aktuelne verzije), farova i prednjeg branika.

Nojman obećava da će novu Astru krasiti "visok stepen efikasnosti i obilje inovacija". On objašnjava da je prostor u automobilu iskorišćen na efikasan način - mada će spoljne dimenzije biti manje, kabina nove Astre biće značajno povećana.

Inženjerski timovi zaduženi za razvoj ovog automobila značajno su redukovali masu vozila. To će Astru u isto vreme učiniti agilnijom ali i štedljivijom, kaže Karl-Tomas Nojman.

On je takođe potvrdio da će kao rezultat najveće motorne ofanzive u istoriji kompanije, nova Astra biti pogonjena isključivo agregatima najnovije generacije.

Opel je do sada proizveo više od 24 miliona primeraka kompaktnih modela Kadett i Astra, koji decenijama čine samu srž game ovog proizvođača.

"Sa svakom generacijom Kadetta, Opel je pružio dostupan individualan prevoz milionima ljudi širom sveta, a nekoliko generacija Astre prenelo je inovativne tehnologije iz viših kategorija automobila u nižu srednju klasu“, kaže Nojman.

On obećava da će nova Astra još jednom postaviti standarde u klasi kompaktnih automobila.

Međunarodni salon automobila u Frankfurtu održava se od 17. do 27. septembra 2015. godine a očekuje se da će prve fotografije i tehnički detalji nove Astre biti dostupni i pre tog datuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: