Lamborghini Roda Stjuarta prodaje se za 1,7 miliona €

Klasični Lamborghini Miura, kojeg je poznati pevač kupio 1971. godine, prodaje se na eBay-u za 1,25 miliona funti (oko 1,7 miliona evra).

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2015.

11:51

Default images
Foto: eBay

Izvor: eBay

Jedan od najlepših modela u istoriji Lamborghinija ujedno je i jedan od najpoželjnijih među kolekcionarima. Zato, svaki put kada neko ponudi na prodaju Miuru, oglas privuče pažnju ljubitelja klasičnih super-sportskih automobila.

U Britaniji su posebno na ceni primerci sa volanom na desnoj strani, a intersovanje za ovom Miurom još je veće kada se zna da je automobil pripadao Rodu Stjuartu.
Foto: eBay
Pevač ga je kupio 1971. godine u predstavništvu Lamborghinija u Londonu.

Posle njega, auto je promenio nekoliko vlasnika ali su ga svi oni dobro pazili, pa je Miura u odličnom stanju sa samo 46.238 pređenih kilometara.
Foto: eBay
Vozilo je originalno isporučeno kao S verzija sa 370 ks (20 više od standardnog modela) i jačim kočnicama, ali ga je trenutni vlasnik vratio u SV konfiguraciju i obavio neophodnu restauraciju.

"Maggie May", jedna od pesama koja je proslavila Roda Stjuarta i odvela ga na vrh britanske i američke top liste potiče upravo iz 1971. godine, kada je u njegovu garažu stigao i ovaj Lamborghini:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: