Mercedes GLK u junu dobija naslednika

Druga generacija SUV modela GLK, koji je preimenovan u GLC, biće predstavljena javnosti u junu, piše Motoring pozivajući se na izvor iz Mercedesa.

Izvor: B92

Utorak, 28.04.2015.

13:36

Default images
Foto: worldcarfans.com

Prezentacija Mercedesa GLC održaće se polovinom meseca na svečanosti u Nemačkoj, ali tačan datum još uvek nije poznat.

Prvi sledeći veliki međunarodni salon automobila, na kome će GLC imati svetsku sajamsku premijeru, je onaj u Frankfurtu, u septembru 2015. To znači da će Mercedes GLC u prodajne salone stići tokom jeseni.
Foto: worldcarfans.com
Familija Mercedesovih krosover i SUV modela biće 2016. bogatija za još jedan automobil, GLC Coupe.

Koncet ovog vozila predstavljen je na sajmu automobila u Šangaju, a nemački proizvođač već je saopštio da je doneta odluka o njegovoj serijskoj proizvodnji.

Mercedes je odlučio da umesto oznake GLK uvede naziv GLC, kako bi SUV logički doveo u vezu sa C klasom sa kojom deli platformu. Po sličnom principu, ML je već preimenovan u GLE, a Mercedes GL uskoro će dobiti restilizovanu verziju i oznaku GLS.
Foto: worldcarfans.com
Mercedes GLC izgubio je karakterističan kockasti oblik svog prethodnika. Automobil ima mekše i zaobljenije linije, dok su farovi i maska hladnjaka oblikovani po ugledu na najnoviju generaciju Mercedesovih vozila.

Po prvi put kupcima bi trebalo da bude ponuđena i AMG verzija, koju GLK nije imao. Najsnažniji Mercedes GLC biće najverovatnije opremljen 4.0 litarskim bi-turbo V8 motorom koji se već koristi u modelma C63 AMG i C63 AMG S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: