Kompaktni Volvo modeli proizvodiće se u Belgiji

Sledeća generacija kompaktnih Volvo automobila izrađivaće se u belgijskoj fabrici tog proizvođača, u gradu Gentu, odlučili su čelnici kompanije.

Izvor: B92

Utorak, 28.04.2015.

11:12

Default images
Volvo V40 iz 2013.

Prvi novi model koji će se proizvoditi u Belgiji biće druga generacija hečbeka V40. Ovaj automobil biće zasnovan na kompaktnoj modularnoj platformi (CMA).

U odnosu na aktuelni Volvo V40, koji je trenutno jedini kompaktni model u gami tog proizvođača, njegov naslednik ne bi trebalo da bude usamljen u klasi jer se očekuje da mu se 2018. pridruži krosover XC40, ali i naslednik limuzine S40. Oba modela biće takođe postavljena na CMA platformu.

Volvo je najavio da će nova generacija kompaktnih modela biti razvijena u saradnji sa kineskom kompanijom Geely (u čijem vlasništvu se trenutno nalazi proizvođač automobila iz Švedske) kako bi se smanjili roškovi razvoja i proizvodnje.

Vozili smo: Volvo V40 D4 AT Summum

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: