"Rast prodaje u Evropi? Pravićemo 60.000 vozila više"

PSA Peugeot-Citroen namerava da poveća proizvodnju automobila u Evropi za 10 odsto, oslanjajući se na rast tražnje, koji je, kako navode iz kompanije, došao u pravom trenutku za uspešno sprovođenje programa oporavka.

Izvor: B92

Sreda, 22.04.2015.

10:59

Default images

PSA će u periodu januar-avgust 2015. godine povećati proizvodnju za 60 hiljada vozila u odnosu na isti period 2014, kako bi izašao u susret povećanoj tražnji u Evropi, prenosi Rojters.

Rast proizvodnje odnosi na sve tri marke grupacije (Peugeot, Citroen i DS) i iznosiće 10 odsto u poređenju sa 2014. godinom.

"Radimo s pretpostavkom da će evropsko tržiste u 2015. biti stabilno", izjavio je operativni direktor PSA za Evropu. On je dodao da ukoliko bude još više narudžbina, kompanija će ranije ostvariti ciljeve iz programa "Povratak u trku" (Back in the race).

Iz PSA ističu da su već uveli noćnu smenu u fabrici Sevelnor i povećali proizvodnju u Miluzu.

Evropsko tržište automobila u martu je poraslo 10,8 odsto, posebno podržano rastom tražnje za vozilima srednje klase, dok su jeftiniji modeli bili slabije prodavani.

U okviru svog programa "Povratak u trku", PSA planira smanjenje troškova i koncentrisanje na rentabilnije modele.

U prvom tromečju 2015. udeo francuskog proizvođača na evropskom tržištu pao je za polovinu procentnog poena, na 10,6 odsto, što je daleko manje od evropskog lidera, Volkswagena.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: