Galerija: Najluksuzniji Volvo svih vremena

Lansiranjem druge generacije modela XC90, Volvo je zapretio nemačkim proizvođačima premijum SUV vozila, a uskoro će pokušati da konkurenciji preotme i kupce koji su navikli na vrhunski luksuz na četiri točka.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2015.

14:09

Default images

Automobil za koji u kompaniji Volvo tvrde da je najluksuzniji u istoriji ovog proizvođača zasnovan je na hibridnom modelu XC90 T8 i ima oznaku Exellence:



Spolja posmatrano, vozilo gotovo da se na razlikuje od standardnog T8.

Dizajneri su dodali poneki hromirani ukrasni detalj na nosačima krova.
Epitet najluksuznijeg, XC90 Exellence zaslužio je zbog modifikacija koje su izvršene u kabini automobila.

Klasična zadnja klupa ustupila je mesto konfiguraciji sa dva odvojena sedišta koja, između ostalog, imaju ugrađeni masažer i ventilaciju.
Povlašćeni putnici koji sede pozadi uživaće i u većem prostoru za noge, a u ponudi su i dva sklopiva "touchscreen" uređaja instalirana na naslonima za glavu vozačevog i suvozačevog sedišta.

Preko ovih ekrana može se pristupiti raznim funkcijama vozila, poput klimatizacije zadnjeg dela kabine.
Volvo XC90 Exellence opremljen je i stočićima koji su sakriveni u središnjoj konzoli između zadnjih sedišta. U konzoli se nalaze i pretinci za odlaganje kristalnih čaša, koje su sastavni deo opreme, kao i rashladni odeljak.

Da bi VIP putnici potpuno uživali u vožnji, unapređena je akustična izolacija kabine, a Volvo je od kompanije Pirelli naručio specijalne gume koje stvaraju manje buke od standardnih pneumatika.
Za bolji kvalitet vazduha u unutrašnjosti vozila stara se sistem za prečišćavanje sa jonizatorom, a listu dodatne opreme upotpunjuje premijum audio uređaj firme Bowers & Wilkins sa 19 zvučnika, ambijentalno osvetljenje i najkvalitetniji kožni materijali.

Nakon premijere zakazane za predstojeći sajam automobila u Šangaju, Volvo će ponuditi XC90 Exellence kupcima na probranim svetskim tržištima, među kojima je i kinesko.

Više fotografija ovog modela možete pogledati u našoj Galeriji

Saznajte više o Volvou XC90 druge generacije i hibridnom modelu T8

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: