Šta znamo o novom Audiju A4?

Audi privodi kraju rad na novoj generaciji modela A4, a kako bi mogao da izgleda ovaj automobil pokazuju kompjuterski renderi iz francuskog magazina Auto-Moto.

Izvor: B92

Sreda, 15.04.2015.

14:54

Default images
Foto: Žilijen Žordi/Auto-Moto

Nemački proizvođač već je saopštio da će novi A4 imati premijeru na auto-salonu u Frankfurtu, u septembru 2015. godine.

Ipak, očekuje se da će prve zvanične fotografije i tehnički detalji biti dostupni tokom leta, par meseci uoči ove sajamske manifestacije.

U međuvremenu, francuski Auto-Moto objavio je rendere novog Audja A4, koje je na osnovu "špijunskih" fotografija prototipova načinio ilustrator Žilijen Žordi.
Foto: Žilijen Žordi/Auto-Moto
Prema očekivanjima, A4 za 2016. predstavlja dalju razradu dizajna aktuelne verzije ovog modela, uz nove stilske detalje - preoblikovanu prednju masku, farove i stop svetla.

Audi za sada ne otkriva tehničke detalje, ali poznato je da će novi A4 će biti postavljen na MLB platformu druge generacije i da će biti i do 100 kg lakši od prethodnika.

Kada je reč o enterijeru, on je dizajniran po ugledu na najnovije modele Audija sa karakterističim ekranom multimedijalnog sistema izdvojenim na vrhu centralne konzole, poput tableta.

Dizajn kontrolne table je pojednostavljen, a broj dugmića i drugih komandi smanjen.
Foto: Žilijen Žordi/Auto-Moto
O ponudi motora još uvek se samo nagađa, ali Audi ima veliki izbor 1.4, 1.8 i 2.0 litarskih TFSI benzinaca, dok je za S4 rezervisan 3.0 litarski V6.

U vrhu ponude trebalo bi da se nađe RS4 sa šestocilindričnim twin-turbo motorom, a njegova premijera očekuje se 2017. godine.

Što se tiče dizelaša, na raspolaganju su pre svega TDI motori od 2.0 l.

Audi će kupcima najverovatnije ponuditi i hibridnu e-tron verziju, koja bi snagu dobijala od 2.0 TDI jedinice sa 190 ks i dva elektromotora sa ukupno 136 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: