Tri modela u borbi za Svetski automobil godine 2015.

Lista učesnika izbora za najbolji automobil u svetu za 2015. sužena je u martu sa deset na tri imena, a pobednik će biti proglašen 2. aprila na auto-salonu u Njujorku.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2015.

10:28

Default images
Mercedes C klase

Žiri sastavljen od 75 automobilskih novinara iz celog sveta odlučiće koji od finalista je zaslužio zvanje "Svetski automobil godine 2015".

U najužem krugu kandidata su: Ford Mustang, Mercedes C klase i Volkswagen Passat.
BMW i8
Organizatori su objavili i spisak finalista u kategorijama luksuzni, sportski, ekološki i najbolje dizajnirani auto godine.

Najbolji luksuzni automobil 2015. biće jedan od sledećih modela: BMW i8, Mercedes S klase Coupe, Range Rover Autobiography Black LWB.
Jaguar F-Type R Coupe
Kada su u pitanju sportski modeli, finalisti su: BMW M4 Coupe/M3 Sedan, Jaguar F-Type R Coupe i Mercedes AMG GT.
Volkswagen Golf GTE
Kao i svake godine, u Njujorku će biti proglašen i "najzeleniji" model, a kandidati su: BMW i8, Mercedes S 500 Plug-In Hybrid i Volkswagen Golf GTE.
Volvo XC90
Na kraju, za titulu najbolje dizajniranog automobila boriće se: Citroen C4 Cactus, Mercedes C klase i Volvo XC90.

Interesantno je da se u svakoj od pet kategorija u najužem izboru nalazi po jedan Mercedesov model, pa se i pre proglašenja pobednika može govoriti o dominaciji ovog nemačkog proizvođača.

Ipak, ostaje da se vidi da li će i koliko nagrada pripasti modelima sa trokrakom zvezdom.

Koji su vaši favoriti u izboru za "Svetski automobil godine"?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: