Mercedesov pik-ap stiže na puteve do 2020.

Mercedes planira da do kraja dekade ponudi kupcima premijum pik-ap vozilo srednje veličine, saopštio je ovaj nemački proizvođač. Za razvoj je zaduženo Mercedes-Benz Vans odeljenje koje se bavi proizvodnjom lakih komercijalno-putničkih vozila.

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2015.

11:26

Default images
Izvor: Mercedes-Benz Vans

Nemački premijum proizvođači poslednjih godina sve više šire gamu svojih modela, pokrivajući i one automobilske segmente o kojima ranije nisu ni razmišljali.

Rezultat takve strategije je rast prodaje vozila iz godine u godinu, a rivalitet Audija, BMW-a i Mercedesa, kao da nikad nije bio veći. U borbi za nove kupce, Mercedes planira da ode korak dalje i posle SUV segmenta osvoji i pik-ap tržište.

Iz kompanije su saopštili da je taj posao dodeljen Mercedes-Benz Vans odeljenju, koje proizvodi modele kao što su nova V klasa, Sprinter ili Citan.

Mercedesov luksuzni pik-ap trebalo bi da se pojavi u prodajnim salonima do 2020. godine, a kao glavna tržišta za ovo vozilo u kompaniji navode Južnu Ameriku, Južnu Afriku, Australiju i Evropi.

"Pik-ap će se dobro uklopiti u našu globalnu strategiju rasta", kaže šef Mercedesa, Diter Ceče.

"Vozilo će imati sve karakteristike po kojima je marka Mercedes prepoznatljiva na tržištu, kao što su bezbednost, udobnost, kvalitet", tvrdi on.

Nemački proizvođač nije izneo više detalja, ali je objavio crtež koji pruža uvid u dizajn budućeg pik-ap modela sa trokrakom zvezdom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: