Automobilski "Oskar" za Citroen C4 Cactus

Citroen C4 Cactus, koji je našoj publici predstavljen na aktuelnom sajmu automobila, dobio je prvu nagradu u Srbiji - Oskar prestiža 2015.

Izvor: B92

Sreda, 25.03.2015.

12:01

Default images

Nagradu je dodelio žiri Automobilskog foruma, a predsednik ove organizacije Čedomir Brkić izjavio da je Cactus dobio priznanje između ostalog i zbog ekonomičnosti Euro 6 BlueHDi motora sa 100 ks, koji prema fabričkim podacima prosečno troši od 3,1 litar na 100 kilometara.

Stručni žiri procenjivao je inovativnost, dizajn, kvalitet izrade, potrošnju, cene održavanja i rezervnih delova, vozne karakteristike, bezbednost i opšti osećaj u vožnji.

Prema rečima predsednika žirija, Vladice Petrovića, generalnog direktora fabrike FAM iz Kruševca, odluka je bila jednoglasna. Jedan od članova žirija, vozač zbog koga cela Srbija prati WTCC šampionat u automobilizmu, Dušan Borković, poželeo je uspeh nagrađenom Cactusu u u Srbiji.
Citroen C4 Cactus donosi nešto potpuno novo u automobilski dizajn. Ono što ga posebno izdvaja su Airbump štitnici koji ulepšavaju spoljašnjost istovremeno čuvajući karoseriju od manjih oštećenja.

Za sve zainteresovane kupce ovog modela, prodavac vozila marke Citroen u Srbiji odobrava posebne sajamske popuste, uz uslove kreditiranja do 8.000 evra na tri godine otplate, bez kamate.

Početna cena za benzinsku verziju sa Pure Tech 82 motorom je 12.990 evra.
Ana Šæepanoviæ pored nagraðenog Citroena C4 Cactus
Pored najvrednije nagrade, Oskara za auto godine 2015, Citroen se pohvalio još jednim priznanjem - štand ovog proizvođača krasi i jedna od misica Sajma automobila, Ana Šćepanović.

Izvor: B92, Tanjug

O Citroenovim premijerama možete se informisati u posebnoj vesti

Dešavanja sa ovogodišnjeg auto-salona možete pratiti u posebnoj rubrici na našem sajtu

Pogledajte galeriju fotografija sa Sajma u Beogradu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: