Citroenovi noviteti na Sajmu automobila u Beogradu

Citroen je na ovogodišnjem Sajmu prisutan u halama 1 i 4. U Hali 1, na centralnom mestu, nalazi se štand Citroena i, prvi put od ove godine, samostalni štand brenda DS, dok se u Hali 4 nalazi se izlagački prostor za laka komercijalna vozila.

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2015.

10:20

Default images
Citroen C4 Cactus

Jedna od najinteresantnijih Citroenovih premijera je C4 Cactus. Reč je o modelu koji u sebi spaja karakteristike hečbek i SUV vozila.

Automobil je opremljen inovativnim spoljnim Airbump štitnicima koji ga čuvaju od ogrebotina i sprečavaju manja oštećenja.
Citroen C4 Cactus
C4 Cactus ima potpuno digitalnu instrument tablu, a sve funkcije i komande nalaze na jednom mestu - na tabletu na vrhu centralne konzole.

Zahvaljujući tehničkim inovacijama Citroen C4 Cactus je lakši od ostalih vozila iz svog segmenta, a opremljen je i motorima poslednje generacije Blue HDI koji omogućavaju nisku potrošnju goriva od svega 3.1l/100km i emisiju štetnih gasova od samo 82 g CO2/km.
Citroen C1
Druga sajamska premijera je novi C1, najmanji Citroen u ponudi. Dostupan je sa 3 i 5 vrata, ali i u dve verzije - pored klasične karoserije na raspolaganju je i varijanta sa otvorenim krovom pod oznakom Airscape.

Zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama (dužini od 3.46m) novi C1 poseduje okretnost i lakoću upravljanja u vožnji po gradu.

Auto je opremljen ekranom osetljivim na dodir, dijagonale 7 inča i Mirror Screen tenologijom koja omogućava kopiranje i upravljanje aplikacijama sa pametnog telefona. Citroen C1 između ostalog u ponudi ima i sistem za pristup i pokretanje vozila bez ključa, kameru za kretanje unazad, kao i pomoć pri kretanju na uzbrdici.
Citroen C4 (redizajn)
Na beogradskom auto-salonu izložen je i restilizovani model C4, koji je nedavno predstavljen u Ženevi. Redizajn je obuhvatio i efikasnije motore, PureTech i BlueHDi, kao i novi automatski menjač EAT6.

Tu je i pojednostavljena komandna tabla sa novim sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir, u sredini, prednje sedište sa funkcijom za masažu i veliki stakleni panoramski krov koji je opremljen električnim štitnikom od sunca.

Smanjene potrošnje goriva obezbeđeno je zahvaljujući trocilindarskim motorima PureTech i BlueHDi, koji zadovoljavaju norme Euro 6. Udruženi sa tehnologijom Stop & Start i sa gumama niskog otpora, ovi motori imaju malu potrošnju goriva, počev od 3.3 l/100 km, a ispuštaju 86 g CO2 po km.
Citroen C4 Picasso
Pored izdvojenih noviteta posetiocima će moži da vide i modele C3 i C-Elysee, C4 Picasso i C5.

Nakon sajma u Ženevi, u Beogradu je prvi put samostalno predstavljena eksluzivna linija vozila DS, modeli DS3, DS3 Cabrio, DS4 i DS5.
DS štand u Hali 1
Treći segment Citroenovog nastupa dešava se u Hali 4, gde proizvođač izlaže svoj program lakih komercijalnih vozila.

Najviše pažnje privlači premijera novog Jumpera. Uz ovaj model izložena su i vozila C3 i C4 Van, a ponudu kompletiraju Nemo, Berlingo i Jumpy.
Citroen DS3 Cabrio
Izlaganje kompletne game Citroena prate popusti za sve modele, u visini do 4.500 evra, kupovina na rate sa 0% kamate, kao i mogućnost zamene vozila staro za novo.

Pratite naš specijal - Sajamu u Beogradu

Više fotografija pogledajte u Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: