Sa holandskim parking servisom nema rasprave

Firme zadužene za kontrolu parkiranja i kažnjavanje onih koji su nisu platili parking nigde u svetu nisu popularne. Vozači koji smatraju da su oštećeni često ulaze u prepirke sa službencima parking servisa, a rasprava nije uvek isključivo verbalne prirode.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2015.

11:10

Default images
Foto: Autoblog.nl

Međutim, u nekim zemljama ljudski činilac polako nestaje iz lanca "kontrola parkiranja - kažnjavanje", pa će rasprava sa zaposlenima iz službe parking servisa u budućnosti verovatno biti nemoguća.

Jedan od primera uvođenja procesa automatizacije u saobraćajne delatnosti može se videti u holandskom gradu Delftu.

Ulicama ovog mesta sa oko 100 hiljada stanovnika, odnedavno krstari plavi Golf Sportsvan opremljen neobičnim uređajem na krovu.
Foto: Autoblog.nl
Automobil u prolazu skenira registarske tablice parkiranih vozila i automatski detektuje ona čiji vlasnici nisu platili parking, ili nemaju dozvolu da na tom parking mestu ostave svoj automobil.

Sve se uredno beleži u kompjuter, a kazna nepogrešivo stiže na kućnu adresu.

Za sada autom upravlja čovek, ali sudeći na osnovu ubrzanog razvoja tehnologije samoupravljajućih automobila u svetu, verujemo da nije daleko trenutak kada će ovakva i slična vozila biti potpuno robotizovana.

Izvor: Autoblog.nl

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: