Novo lice Peugeot Partnera

Posle restilizovanog Citroena Berlingo, predstavljena je i nova verzija sestrinskog multifunkcionalnog modela Partner.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

10:44

Default images

Porodica malih privredno-putničkih vozila koje je Peugeot komercijalizovao pod imenom Partner, pretrpela je kozmetičke promene koje su najučljivije na prednjem delu karoserije.

Nova rešetka hladnjaka i pomeranje "lavića" u središte maske doprineli su da auto izgleda skladnije i dopadljivije nego ranije.
Prednji branik je masivniji i prostire se do donje ivice farova, koji su na novom modelu veći u poređenju sa prethodnom verzijom, a iznad farova za maglu Peugeot je ugradio nova dnevna LED svetla.



Proizvođač kupcima nudi i dodatne boje eksterijera i nove opcione 16 inčne alu felne.
Unapređena je i kabina vozila - Partner je sada opremljen multimedijalnim sistemom sa navigacijom.

Sistemom se upravlja preko velikog ekrana osetljivog na dodir, a omogućena je i povezivost sa eksternim uređajima putem MirrorLink-a, te Bluetooth, USB i AUX konekcija, kao i zadavanje komandi glasom.
Uz doplatu se dobijaju i parking senzori, a moguće je naručiti i zadnju kameru za pomoć prilikom vožnje u rikverc.

Peugeot Partner za 2015. u početku će biti dostupan sa novim 1.6 litarskim BlueHDi dizelašem, u tri varijante - sa 75, 100 i 120 ks.
Na startu prodaje, na raspolaganju će biti i 1.6 litarski VTi benzinac, i to sa 98 i 120 ks. Početkom 2016, pridružiće mu se novi 1.2 PureTech sa 110 konja.

Za prenos snage odabrani su manuelni menjači sa 5 i 6 brzina, kao i opcioni šestostepeni robotizovani menjač, ETG6 (Efficient Tronic Gearbox).

Peugeot tvrdi da vozila iz nove game modela Partner troše u proseku i do 15 odsto manje goriva od prethodnika.
Peugeot Partner Electric
Osim modela sa konvencionalnim pogonom, novi Partner će poput Berlinga biti dostupan i u verziji sa elektromotorom sa 67 ks (49 kW). Autonomija sa jednim punjenjem baterija iznosi 170 km.

Peugeot Partner za 2015. naći će se na tržištu u prvoj polovini godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: