Ne dešava se samo u Srbiji da mehaničar "testira" auto

Kada je preuzeo svoj Ford Focus ST iz servisa i pregledao snimak kamere koja je instalirana na instrument tabli, vlasnik vozila imao je šta da vidi.

Izvor: B92

Petak, 13.02.2015.

18:56

Default images

Britanac Wayne Clinning odvezao je automobil kod mehaničara zbog rutinske kontrole a posle preuzimanja iz servisa primetio je da kazaljka pokazuje niži nivo goriva nego ranije. Posumnjao je da mehaničar nije samo pregledao vozilo u garaži.

S obzirom da u automobilu ima instaliranu kameru koja snima vožnju i pokazuje datum, vreme, kao i trenutnu brzinu i GPS lokaciju vozila, interesovalo ga je šta je ona zabeležila.
Pošto je pregledao snimak, otkrio je zbog čega se smanjila količina goriva u rezervoaru, ali i da mehaničar ima trkačke ambicije - u jednom trenutku vozio je lokalnim putem brzinom od 190 km/h (118 milja na sat):



Nakon što je ljude iz servisa suočio sa dokazima, direktorka firme Pye Motors našla se u neprijatnoj situaciji, ali je, kako kaže, sa klijentom postigla "prijateljski sporazum".

"Naša firma posluje već 90 godina i uvek smo se ponosili nivoom usluge i brigom o mušterijama", rekla je povodom incidenta Helen Morley-Pye.

"Čim smo primili žalbu od klijenta u vezi sa incidentom, sproveli smo internu istragu i disciplinski postupak protiv radnika koji je vozio auto", objašnjava ona.

Međutim problemi za mehaničara tu tek počinju jer se u međuvremenu njegovom vožnjom pozabavila i lokalna policija.

Sličan slučaj dogodio se 2009. u jednom servisu u Srbiji, a serviser je tada uhvaćen na delu takođe zahvaljujući snimku kamere.

Pročitajte još:
Prvo popravio, pa slupao mušteriji Lamborghini

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: