FIAT "diktira" ime novog Audijevog modela

Nije tajna da Audi planira da proširi ponudu krosovera, a među novim modelima trebalo da se nađe i produkcijska verzija koncepta TT Offroad. Međutim, novi krosover najverovatnije neće moći da dobije planiranu oznaku Q4, jer FIAT već poseduje prava na ovu alfanumeričku kombinaciju.

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

08:16

Default images
Audi TT Offroad koncept iz 2014.

Audi je 2014. predstavio tri koncepta zasnovana na novoj generaciji modela TT, a kako sada stvari stoje, najbliži serijskoj proizvodnji je koncept TT Offroad, koji je imao premijeru na auto-salonu u Pekingu, u aprilu.

Kako ne bi ugrozio prodaju Audija Q3, novi krosover, iako sličnih dimenzija, imaće dinamičniji i sportskiji izgled od pomenutog SUV vozila, ali sa dovoljno prostora za 4 odrasla putnika i smeštaj njihovog prtljaga.
Audi TT Offroad koncept iz 2014.
Kada je reč o pogonu, Audi razmatra hibridni sistem sličan onome koji je predstavljen na konceptnoj verziji. Podećamo, koncept TT Offroad ima Plug-In hibridni pogonski sistem koji se sastoji od četvorocilinidričnog 2.0 litarskog TFSI benzinca sa 292 ks (215 kW) i 380 Nm, i dva električna motora.

Ukupna kombinovana snaga hibridnog pogona dostiže 408 ks (300 kW), dok je maksimalni raspoloživi obrtni moment 650 Nm.

Elektromotor koji se nalazi napred razvija 54 ks (40 kW) i 220 Nm i zajedno sa benzincem pokreće prednje točkove. Snaga se prenosi pomoću šestostepenog e‑S tronic menjača.

Drugi električni motor, koji je postavljen iznad zadnje osovine i koji proizvodi 114 ks (85 kW) i 270 Nm, zadužen je za pogon zadnjih točkova.
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Još jedna nepoznanica je ime novog modela.

Sledeći logiku sopstvene nomenklature, Audi bi želeo da ga nazove Q4. Međutim, to se najverovatnije neće dogoditi, jer Audi nije uspeo da dobije pravo na upotrebu ove oznake od FIAT-a.

Italijanska kompanija koristila je Q4 u nazivu modela kao što su Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4 ili 159 Q4, kako bi naglasila da je reč o vozilu sa pogonom na sva 4 točka, i još uvek polaže pravo na tu alfanumeričku kombinaciju.

Zbog toga je Audi najbliži odluci da novom krosoveru dodeli oznaku TTQ, kako se ne bi konfrontirao sa FIAT-om, saznaje Automobile Magazine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: