Renault: Novi krosover zove se KADJAR

Renault će početkom februara predstaviti potpuno novi kompaktni krosover - KADJAR, koji će u gami zauzeti mesto iznad modela Captur.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.01.2015.

09:45

Default images

Francuski proizvođač za sada nije objavio više detalja o novom automobilu, osim porekla njegovog naziva.

Do imena KADJAR došlo se kombinacijom dve reči: "KAD" i "JAR". Renault objašnjava da "KAD" asocira na reč "quad" koja označava vozilo sa 4 točka namenjeno vožnji po svim terenima.

"JAR" sa druge strane ima poreklo u francuskim rečima "agile" i "jaillir" i, kako kažu u Renaultu, simbolizuje "agilnost i iznenadnu pojavu".
Dva prototipa modela KADJAR snimljena prilikom testiranja u Španiji krajem 2014. (Foto: worldcarfans.com)
Renault otkriva da je ovo ime izabrano "jer ima prizvuk i nagoveštaj avanture i poziva na otkrivanje novih horizonata".

Osim toga, proizvođač tvrdi da se zahvaljujući početnom slovu "K", KADJAR savršeno uklapa u aktuelnu gamu krosovera Captur i Koleos.

Na taj način sugeriše se da će kompanija pored novog krosovera u ponudi zadržati i Koleos, koji je više orijentisan ka terenskoj vožnji, dok će KADJAR po karakteristikama biti sličan Nissanu Qashqai, sa kojim deli dosta komponenti.

Više detalja biće poznato 2. februara, za kada je Renault najavio on-line prezentaciju novog krosovera, dok će svetska premijera modela KADJAR biti održana na auto-salonu u Ženevi, početkom marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: