PSA: Visoki troškovi odlažu "vazdušni hibrid"

Francuski proizvođač suočio se sa finansijskim poteškoćama u procesu razvoja produkcijskih modela koje za pogon koristi Hybrid Air tehnologiju, pa bi pomoć mogao da potraži od drugih automobilskih kompanija.

Izvor: B92

Petak, 23.01.2015.

14:33

Default images
Peugeot '208 HYbrid Air 2L' koncept na auto-salonu u Parizu 2014.

Kada je 2013. Peugeot-Citroen (PSA) predstavio tehnologiju hibridnog sistema koji pored motora sa unutrašnjim sagorevanjem za pogon koristi i komprimovani vazduh, kompanija je najavila da će produkcijski model iz "B" segmenta biti spreman za tržište 2016. godine.

Prema najnovijim informacijama to se ipak neće dogoditi u planiranom roku, s obzirom da su troškovi razvoja Hybrid Air tehnologije porasli na procenjenih 500 miliona evra.

Zbog toga je PSA prinuđen da zatraži pomoć od nekog drugog proivzođača automobila koji bi se uključio u projekat i finansijski ga podržao.

Otežavajuću okolnost predstavlja i činjenica da je vođa projekta, Karim Mokaddem, napustio PSA u septembru 2014, zajedno sa timom od 180 inženjera koji su bili uključeni u program razvoja Hybrid Air tehnologije.

Uzevši u obzir visoke troškove razvoja i proizvodnje, model sa Hybrid Air pogonskim sistemom u početku će biti znatno skluplji od klasičnih hibrida, što će dodatno otežati i usporiti prodaju i povratak uloženih sredstava.

Saznajte više o automobilu sa Hybrid Air tehnologijom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: