Kome smetaju hostese na sajmovima automobila?

Lepe devojke pored novih modela automobila uobičajen su prizor na auto-salonima širom sveta. Ipak, mišljenja javnosti oko njihovog učešća na ovim manifestacijama su podeljena - dok jedni smatraju da prisustvo hostesa oplemenjuje sajmove drugi veruju da je u pitanju neprimerena eksploatacija ženske lepote u marketinške svrhe.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.01.2015.

10:40

Default images

Poseta sajmu automobila i dalje se doživljava kao zabava koja je prevashodno namenjena muškarcima. Oni su više zainteresovani za skupocene igračke na 4 točka od žena, pa su samim tim i prisutniji na auto-salonima.

Hostese se savršeno uklapaju u čitavu priču jer privlače muške poglede barem koliko i novi modeli automobila.

Povremeno se začuju, doduše usamljeni, glasovi da bi trebalo povesti računa o tome kako se hostese odevaju, a neki se čak zalažu da se potpuno zabrani pojavljivanje ovih devojaka na sajmovima.

Tako je belgijskoj ministarki Žoel Milke zasmetalo pristustvo oskudno odevenih hostesa na auto-salonu u toj zemlji, pa je 2013. zatražila od organizatora da devojke koje dočekuju posetioce na štandovima budu "primereno" obučene.
Prema pisanju Blumberga, hostese bi uskoro mogle da dođu na udar i u Kini.

Naime, organizatori sajma automobila u Šangaju, koji se održava krajem aprila, saopštili su sa žele da toj manifestaciji "vrate prvobitni duh predstavljanja novih automobilskih tehnologija i modela".

Drugim rečima, oni bi mogli da preispitaju ulogu devojaka koje auto-kompanije angažuju na svojim štandovima.
Čak i kada je u pitanju Kina, teško je zamisliti da će hostese biti potpuno zabranjene na sajmovima automobila. Moguće da će organizatori uvesti određeni "dres kod" kako bi se sprečilo da devojke na auto-salonu budu previše oskudno odevene.

U svakom slučaju, proizvođačima automobila uvek će biti potrebne šarmantne i komunikativne osobe koje će posetiocima moći da pruže informacije u vezi sa izloženim modelom automobila - pa zašto onda to ne bi bile žene?

Kakvo je vaše mišljenje o ulozi hostesa na sajmovima automobila? Da li vam i u kojim slučajevima smeta njihovo prisustvo? Da li smatrate da je njihova uloga na sajmovima neprimerena i možete li uopšte da zamislite auto-salon bez lepih devojaka?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: