Kako se Land Rover oprašta od svoje legende

Godina u koju smo zakoračili biće ujedno i poslednja za najstariji Land Roverov model - kockasti Defender, koji će prestati da se proizvodi u decembru. Ipak, pre nego što legendarni terenac definitivno ode u istoriju, proizvođač će kupcima ponuditi tri specijalne oproštajne serije ovog modela.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.01.2015.

11:42

Default images

Land Rover je odlučio - sa napunjenih 67 godina Defender kakvog ga pamte generacije ljubitelja automobila odlazi u penziju. Zameniće ga znatno moderniji model, ali to je već neka druga priča.

Automobil koji je gotovo sedam decenija bio sinonim za pouzdano vojno i civilno terensko vozilo i ponos britanske automobilske industrije imaće priliku da još jednom zasija.
Land Rover Defender - Autobiography, Heritage i Adventure Edition
Fanovima će biti ponuđene tri posebne verzije koje će se proizvoditi u ograničenim serijama.

Prvi je Defender Heritage Edition, inspirisan najstarijim modelima Land Roverove ikone na 4 točka. Vozilo ima retro detalje poput starinske maske hladnjaka dvobojne i zelenksato-bele kombinacije spoljašnjosti.
Defender Heritage
Na prednjem blatobranu nalazi se oznaka HUE 166 kao posveta registraciji koju je nosio pretprodukcijski Land Rover poznat kao "Huey".

Defender Heritage Edition biće dostupan od avgusta 2015. u verzijama 90 Hard Top, 90 Station Wagon i 110 Station Wagon ali će moći da ga nabavi samo 400 kupaca koji će za ovu verziju morati da izdvoje od 27.800 funti (35.500 evra).
Defender Adventure
Druga specijalna verzija je Defender Adventure Edition, namenjen kupcima koje pre svega zanimaju terenske sposobnosti i koji bi želeli da se ovim automobilom upute u avanturu.

Vozilo ima dodatna ojačanja na donjem delu dvobojne narandžasto-crne karoserije, a proizvodnja je ograničena na 600 jedinica.

Na raspolaganju će biti varijante 90 Station Wagon i 110 Station Wagon, a zainteresovani će moći da ih naruče takođe od avgusta po početnoj ceni koja iznosi 43.495 funti (55.500 evra).
Defender Autobiography
Najzad, u aprilu će u prodajne salone stići treće posebno izdanje oproštajnog Defendera, model Autobiography Edition.

Vozilo je ofarbano u metalik-crnu kombinaciju i ima najluksuzniju opremu od sva tri modela i kožni enterijer a dostupno je isključivo u kratkoj varijanti - 90 Station Wagon.

Proizvodnja je limitirana na 80 automobila koji će se prodavati po cenama ne manjim od 61.845 funti (79.000 evra), koliko će koštati najjeftinija verzija.
Land Rover je u znak oproštaja od svoje legende snimio i kratki video na peskovitoj obali zaliva Red Wharf na velškom ostrvu Anglesey, na kojem su nastali originalni crteži Defendera sada već davne 1947. godine:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: