BMW: Parkiranje pomoću pametnog sata

Nemački proizvođač predstaviće na Međunarodnom sajmu elektronike (CES) u Las Vegasu sistem za daljinsko parkiranje automobila bez vozača.

Izvor: B92

Utorak, 16.12.2014.

13:25

Default images

Poput nekih drugih proizvođača, kao što su Ford ili Volvo, i BMW razvija sistem pomoću kojeg će vozač moži da parkira svoj automobil u garaži ili na javnom parkingu, a da pritom ne mora uopšte da bude u vozilu ili u njegovoj blizini.
Sistem omogućava vozaču da napusti automobil već na ulazu u garažu i da aktivira program za parkiranje pomoću svog smartwatch uređaja.
Posle toga, vlasnik vozila više ne mora da razmišlja o svom automobilu dok se ne vrati po njega u garažu - automobil će samostalno pronaći odgovarajuće parking mesto i obaviti manevar parkiranja.
Takođe, vozač po potrebi može poslati instrukciju automobilu u koje vreme treba da se isparkira i da ga sačeka na izlazu iz garaže.

Sistem je još uvek u fazi prototipa i biće predstavljen na električnom modelu i3, a BMW planira da ga ponudi kupcima sledeće generacije Serije 7 koja će se pojaviti 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: