Uhvaćen na delu - vozio 80 km/h u garaži

Većina vozača nerado će svoj automobil poveriti osobi kojoj je posao da parkira vozila gostiju hotela ili drugih objekata. Evo i zašto.

Izvor: B92

Utorak, 16.12.2014.

12:28

Default images

Iz sveta nam često stižu snimci incidenata koje su izazvali zaposleni u hotelima, garažama ili perionicama prilikom parkiranja vozila klijenata. Najnoviji primer neodgovornog i opasnog ponašanja za volanom zabeležen je u SAD.

Pošto je preuzeo svoju Korvetu od momka zaduženog za parkiranje u garaži dvorane "Segerstrom Center for the Arts" u gradu Kosta Mesa u Kaliforniji, vlasnik automobila pregledao je video snimak uređaja kojim je opremljen ovaj model.

Na njegovo zaprepašćenje, snimak koji između ostalog beleži i brzinu vozila pokazao je da se automobil u jednom trenutku u garaži kretao 50 milja na sat (80 km/h):



PDR (Performace data recorder) sistem za snimanje vožnje u modelu Corevtte Stingray C7 beleži HD video snimak sa telemetrijskim podacima, među kojima su detalji o brzini kretanja, broju obrtaja motora, stepenu prenosa, bočnoj sili koja deluje na vozača...

Ovi podaci, ali i drugi detalji, kao što su prolazna vremena ili jačina kočenja, od koristi su vozačima za analizu vožnje na stazi - ili, kao u ovom slučaju, za špijuniranje onih kojima su poverili svoj dragoceni automobil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: