Ništa lakše nego nastradati zbog svađe oko parkinga

Koliko puta se dogodilo da vam neko ispred nosa zauzme parking mesto koje ste kibicovali i za koje ste mislili da čeka samo na vas?

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.12.2014.

16:26

Default images

Većina vozača nakon takvog iskustva produži dalje, gunđajući sebi u bradu, u potrazi za sledećom prilikom.

Ipak, neki su u stanju da započni svađu sa drugim vozačem oko parking mesta iako time ništa neće rešiti.

Međutim, ima i onih koji su spremni da zloupotrebe svoj položaj u društvu pa i da prekrše zakon kako bi se izborili baš za to mesto na koje, kako smatraju, polažu pravo.

Kad je Amerikanac Clausel Pierre u januaru 2011. krenuo u šoping, nije ni slutio da će mu se život uskoro pretvoriti u pakao i to zbog običnog mesta za parkiranje.

Naime, Pierre je tog dana parkirao svoj auto ispred prodavnice cipela, nedaleko od Fort Loderdejl na jugu Floride. Na isto mesto želeo se parkirati i detektiv Frank Maio, koji nije bio na dužnosti, ali je Pierre bio brži.

Umesto da potraži novo parking mesto, Maio je naredio Pierre-u da pomeri svoj auto kako bi on mogao da se uparkira. Pierre je odbio, jer nije imao razloga da premešta svoj automobil.

Detektiv je tada odlučio da uhapsi "neposlušnog" vozača.

"Nije bilo nikakvog razloga za hapšenje", objašnjava advokat uhapšenog, Christopher Brown.

"Mesto je bilo slobodno i nije postojala zabrana za parkiranje. Tipična situacija – dve osobe vide slobodno mesto i pojure ko će prvi. U ovom slučaju, jedna od tih osoba bila je policajac."

Pierre nije mogao da veruje zbog čega ga Maio hapsi i nazvao je 911. Ipak je uhapšen, a početkom decembra 2014. podneo je tužbu u kojoj traži odštetu zbog povreda koje je pretrpeo prilikom hapšenja, uključujući nekoliko slomljenih kostiju.

Maio je tvrdio kako je Pierre pružao otpor i da je zato morao da primeni silu prilikom hapšenja. Pierre je završio u zatvoru, ali se nije predavao. Borio se pune dve godine kako bi istina izašla na videlo i nedavno su sve optužbe protiv njega odbačene.

Iako je sud odbacio optužbe, lokalna policija smatra kako njihov pripadnik nije učinio ništa loše, niti protivzakonito. Sproveli su internu istragu i objavili kako nisu odgovorni .

Posle svega, Pierre i njegov advokat podneli su tužbu u kojoj traže odštetu za vreme, pretrpljeni bol i troškove nastale zbog - jednog, jedinog mesta za parkiranje.

Izvor: B92, Jutarnji.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: