SAD: Poklanjaju automobil ako na Božić padne sneg

Božić je u Sjedinjenim Državama vreme kada se kupuju i daruju pokloni. U skladu sa atmosferom koja vlada uoči ovog praznika, jedna firma koja se bavi prodajom automobila izašla je pred kupce sa neuobičajenom ponudom.

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

09:54

Default images

Prodavac modela marke Buick i GMC u oblasti grada Čikaga obećao je mušterijama koje u petak i subotu, 28. i 29. novembra, u njihovom salonu kupe neki od automobila, da će im refundirati novac - ukoliko na Božić u tom gradu padne više od 6 inča snega (nešto više od 15 cm).

Kako bi se izbegle bilo kakve nejasnoće, za određivanje visine snežnog pokrivača merodavna je meteorološka stanica koja se nalazi na čikaškom međunarodnom aerodromu O’Hare, a meriće se padavine 25. decembra u periodu od 0:00 h do 24:00 h.
Prodavac je akciju organizovao u saradnji sa svojom osiguravajućom kućom, a verujemo da se pre iznošenja ponude dobro raspitao o vremenskim uslovima za kraj decembra kod meteorologa.

Na osnovu istorijskih merenja, verovatnoća da za Božić pada sneg u Čikagu procenjuje se na 40-50%. Prema podacima aerodromske meteorološke stanice za poslednjih 50-ak godina, najviše sneg na Božić palo je 1965. kada je snežni pokrivač dostigao svega 2,5 inča (oko 6,5 cm).

Ipak, meteorolozi su za ovu zimu predvideli obilne snežne padavine u SAD, pa se može dogoditi da neki stanovnici Čikaga za Božić zaista dobiju auto na poklon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: