Suzuki: Šest novih modela do 2017.

Japanski proizvođač najavio je da će zaključno sa 2017. godinom kupcima ponuditi šest novih i osveženih modela, među kojima su Celerio i nova Vitara, koji su već imali svetsku premijeru.

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

12:11

Default images

Na tržištu će se 2015. naći mali gradski automobil Celerio, koji je predstavljen evropskoj publici na auto-salonu u Ženevi, a iste godine u prodajne salone stiže i Vitara, koja je imala svetsku premijeru na sajmu u Parizu, početkom oktobra.

Posle njih, Suzuki će predstaviti novi hečbek, koji će po dimenzijama biti malo veći od Swifta, da bi se dobio prostraniji prtljažnik, ali i više mesta za noge putnika na zadnjim sedištima.

Cilj je da automobil bude lakši i do 90 kg u odnosu na aktuelni Swift, a premijera ovog modela planirana je za 2015, dok će prodaja početi 2016. godine.
Suzuki Celerio
Suzuki radi i na još jednom malom gradskom automobilu, koji će imati privlačniji dizajn od modela Celerio. Pretpostavlja se da kompanija želi da privuče mlađe kupce, s obzirom da Celerio neće biti previše zanimljiv ovoj ciljnoj grupi kupaca.

Novi model biće predstavljen publici na salonu automobila u Frankfurtu, u septembru 2015, a u prodaji će se takođe naći 2016.

Suzuki najverovatnije neće odustati od modela Swift, čija bi sledeća generacija trebalo da se pojavi 2017. godine.

Detalji o šestom modelu za sada nisu poznati, a veruje se da će u putanju naslednik malog terenca Jimny. Suzuki je ranije saopštio da nova Grand Vitara za sada nije u planu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: