FIAT: Tony ga je najzad "sredio"

Ako ne možeš da ih pobediš, onda im se pridruži. FIAT je došao na ideju da iskoristi negativnu reputaciju koju njegovi automobili imaju na američkom tržištu, za reklamiranje svog novog modela.

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

13:39

Default images

FIAT je sklon da eksploatiše stereotipe o Italijanima u svojim reklamama, ne krijući svoje poreklo, vrline, ali i mane po kojima je poznat među vlasnicima automobila.

Jedna od najizlizanijih šala na račun FIAT-ovih automobila u SAD odnosi se na tumačenje akronima "FIAT".

Kako Amerikanci tvrde, FIAT nije skraćenica od "Fabbrica Italiana Automobili Torino", već od "Fix It Again, Tony", aludirajući na to da su automobili italijanskog proizvođača nekvalitetni i da ih stalno treba popravljati.
FIAT-u mora da je dosadilo da ga večito ismevaju, pa je smislio kako da stereotipnu šalu upotrebi u reklami za novi krosover 500X i pokaže da poslovični Tony može da "sredi" automobil tako da najzad zadovolji američke vozače:



Koliko je loša reputacija koja prati FIAT opravdana, a u kojoj meri je postala mit, ostavljamo da presude kupci u SAD.

Da mnogi od njih nisu baš zadovoljni svojim vozilima, pokazalo je istraživanje pouzdanosti automobila koje je 2014. sproveo američki Consumer Reports.

Prema ovoj anketi, automobilska marka FIAT zauzela je poslednje mesto na listi 28 brendova koji su obuhvaćeni ispitivanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: