Kraj za MINI Coupe i Roadster?

Proizvodnja prve generacije modela MINI Coupe i Roadster okončaće se 2015, najavljuje ovaj proizvođač automobila, a za sada nema zvanične potvrde o eventualnim nasledinicima.

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

12:23

Default images

Lansiranjem hečbeka sa 5 vrata, MINI je povećao gamu na 8 modela. Ovoliki broj relativno sličnih vozila može da zbuni potencijalne kupce koji sve teže razlikuju modele jedan od drugoga.

S obzirom da svi MINI-ji nemaju podjednaki značaj za poslovanje kompanije, proizvođač je već najavio da će razmotriti rentabilnost i održivost pojedinih modela.

Jedan od menadžera, Patrick McKenna, izjavio je da će se tržišni ciklus prve generacije modela Coupe i Roadster završiti 2015, što je podgrejalo spekulacije da bi kompanija mogla potpuno da se odrekne ova dva automobila.

McKenna nije potvrdio, ali ni demantovao glasine da MINI Coupe i Roadster neće dočekati drugu generaciju.

Ipak, procenjuje se da je budućnost dva najmanja MINI-ja neizvesna, naočito ali ako se ima u vidu da će još jedan sporni model, Clubman, ipak dobiti svog naslednika.

Vozili smo: MINI Coupe Cooper S

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: