Volkswagen investira 86 milijardi evra do 2020.

Grupacija Volkswagen predstavila je petogodišnji plan investicija vrednih 85,6 milijardi evra, namenjen jačanju prisustva grupe na stranim tržištima i lansiranju novih, "čistijih" modela, ne odustajući od projekta smanjenja troškova.

Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2014.

09:44

Default images

Veliki deo ovih ulaganja biće namenjen razvoju vozila s boljim karakteristikama u pogledu ekoloških zahteva, navodi se u saopštenju koje prenosi Rojters.

"Nastavićemo da investiramo kako bismo postali automobilska kompanija koja u prvi plan stavlja ne samo rentabilnost, već i ekološke principe, uz razvoj najboljih i najčistijih vozila", izjavio je direktor grupacije Volskwagena, Martin Vinterkor.

U saopštenju se dodaje da će 41,3 milijarde evra ići u razvoj SUV modela, modernizaciju lakih terenskih vozila, kao i u razvoj električnih vozila i onih sa hibridnim pogonom.

Kako je naglašeno, petogodišnji plan ulaganja ne remeti plan uštede koji između ostalog predviđa smanjenje troškova za grupacije do 2018. godine u iznosu od pet milijardi evra.

Rojters podseća da je Volksvagen grupa dosada odolevala evropskoj krizi u automobilskom sektoru, zahvaljujući, pre svega, dobrim rezultatima u Kini i Severnoj Americi.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: