Šta uraditi sa slupanim Ferrarijem od 2 miliona evra?

Posle saobraćajne nesreće, vlasnik automobila često ima dilemu šta da uradi sa oštećenim vozilom. Popravka u nekim slučajevima može biti veoma zahtevna i skupa tako da se osposobljavanje automobila ili ne isplati ili takvo vozilo više nije bezbedno za vožnju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.11.2014.

10:28

Default images

Ako je u pitanju superautomobil, troškovi reparacije mogu da se mere stotinama hiljada evra. Čak i kada osiguranje pokrije cenu popravke vozila, vlasnik ponekad jednostavno više ne želi takav automobil.

U tom slučaju, vozilo se može ponuditi na prodaju putem aukcije na Internetu, kao što je to učinio vlasnik jednog Ferrarija Enzo.
Izvor: crashedtoys.com
Desna strana automobila pretrpela je znatna oštećenja, koja prema proceni prodavca zahtevaju ulaganje od oko 870.000 dolara, a u udesu su aktivirani i vazdušni jastuci.

Trenutna ponuda za ovaj Enzo iznosi 376.000 dolara, pa bi dovođenje automobila u vozno stanje budućeg vlasnika koštalo 1,25 miliona dolara.
Izvor: crashedtoys.com
S obzirom da se cena ispravnog Ferrarija Enzo procenjuje na oko 2,37 miliona dolara (1,9 miliona evra), onaj ko bi investirao u popravku mogao bi da zaradi preko milion dolara.

Ferrari je između 2002. i 2004. izradio samo 400 primeraka modela Enzo, a oštećeni automobil proizveden je 2003. i prešao je svega 3.500 km.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: